Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі скликав засідання Ради національної безпеки щодо подій в Україні


Броніслав Коморовський
Броніслав Коморовський
Президент Польщі Броніслав Коморовський скликав на 22 січня у Варшаві засідання Ради національної безпеки на тему ситуації в Україні. Про це повідомили у Бюро національної безпеки Польщі.

Головною темою засідання буде обговорення стратегічних польських та європейських проблем у відносинах з Україною, відзначили у бюро.

До складу Ради нацбезпеки входять найвищі польські високопосадовці, серед яких голова уряду, голови Сейму і Сенату, голова Бюро національної безпеки, міністри закордонних та внутрішніх справ, міністр оборони, а також представники опозиційних партій (крім найбільшої опозиційної «Закон та справедливість», лідер якої Ярослав Качинський відмовився від участі у засіданнях Ради – ред.).

Прес-секретар Бюро національної безпеки, що організовує засідання Ради нацбезпеки, Марцін Сковрон повідомив, що засідання планувалося раніше і не пов’язано безпосередньо з останніми подіями в Києві, де дійшло до чергових сутичок між демонстрантами та правоохоронцями. Він додав, що у засіданні, як планується, візьмуть участь усі її члени, інформує агентство УНІАН.

Востаннє засідання Ради нацбезпеки Польщі відбувалося 2 грудня 2013 року і також було присвячене ситуації в Україні. Після нього президент Польщі та голова уряду заявили про необхідність підготовки нового плану співпраці з українською владою через те, що вона відмовилась підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом 30 листопада у Вільнюсі. 38-мільйонна Польща є найбільшим безпосереднім західним сусідом України та найактивнішим прихильником її євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG