Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський Євромайдан оголосив «загальну мобілізацію» й підкріплення столичним протестувальникам


Дніпропетровський Євромайдан надсилає підкріплення київським мітингувальникам – про це сьогодні ввечері на Євромайдані у Дніпропетровську заявили його координатори на акції на підтримку дій протестувальників у столиці.

За словами координатора дніпропетровського Євромайдану Віктора Романенка, «найголовніше сьогодні – надати всіляку підтримку мирним протестувальникам у Києві».

«Для цього із Дніпропетровська до Києва негайно вирушає велика група наших активістів, які прибудуть до столиці вже за кілька годин», – сказав Віктор Романенко. За його даними, люди, які вирушають сьогодні до Києва, із собою везуть теплі речі, каски, продукти харчування, ліки тощо.

На дніпропетровському Євромайдані сьогодні почали збір коштів і речей на підтримку столичних мітингувальників. Чимало активістів прийшли підтримати місцеву акцію в медичних масках та шапочках, які закривають обличчя.

Координаційна рада дніпропетровського Євромайдану звернулась сьогодні до народних депутатів від Партії регіонів із вимогою «переглянути їхнє голосування 16 січня й підтримати заклики української та світової громадськості про скасування антидемократичних законів», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Сьогодні ж у Дніпропетровську журналісти газети «Лица» Костянтин Когтянц, Валерій та Олена Гарагуц, а також ветеран журналістики, колишній кореспондент Радіо Свобода у Дніпропетровську Геннадій Сахаров провели мовчазний пікет біля управління МВС України в області під гаслом «Журналіст – не мішень!».

Вони вимагали від міліції «з честю тримати присягу українському народові» й не нападати на журналістів.
XS
SM
MD
LG