Доступність посилання

ТОП новини

МЗС висловило сподівання, що світова спільнота засудить мітингувальників на Грушевського


Міністерство закордонних справ України заявило сьогодні, що уряд України сподівається на засудження світовою спільнотою радикальних дій, які провокують силові сутички і ставлять під загрозу життя та здоров’я громадян.

Уряд також налаштований докласти максимум зусиль для мирного врегулювання ситуації на основі діалогу, мовиться в заяві.

За словами міністерства, «частина радикально налаштованих осіб вдалася до протиправних дій, які вимагали відповідної реакції правоохоронних органів», і ці «протиправні дії відбувалися, незважаючи на численні заклики щодо їхнього припинення, у тому числі з боку окремих представників опозиційних сил».

Сьогодні в Києві, на вулиці Грушевського, що веде від Європейської площі до будівель Кабміну і Верховної Ради, тривало протистояння між радикальними демонстрантами та бійцями «Беркута» і внутрішніх військ, що спалахнуло ще вчора. Демонстранти кидали у правоохоронців каміння і пляшки з займистою рідиною, ті відстрілювалися шумовими гранатами і з травматичної зброї. Є багато поранених. Органи МВС повідомляли, що за підозрою у причетності до сутичок із правоохоронцями і масових заворушень затримали не менш як 31 особу.
XS
SM
MD
LG