Доступність посилання

ТОП новини

Ще двох затриманих у справі про заворушення на Грушевського залишили під вартою


Дмитро Москалець (фото з Facebook Леоніда Ємця)
Дмитро Москалець (фото з Facebook Леоніда Ємця)
Дмитра Москальця й Артура Ковальчука, затриманих у рамках справи про заворушення на вулиці Грушевського у Києві, залишили під вартою ще на 60 діб. Такі рішення ухвалили відповідно Святошинський і Голосіївський райсуди.

Як повідомив Радіо Свобода народний депутат від «Батьківщини» Микола Княжицький, який був присутній на засіданні у справі Дмитра Москальця, суд заслухав аргументи захисту, однак вирішив на користь позиції державного обвинувачення.

«Жодних причин для цього (продовження арешту – ред.) не було. Дмитро Москалець – поет, музикант, виступав на Львівському форумі видавців, його дитяча книжка якраз розглядається зараз видавництвом. Він узагалі не був там і не робив того, що йому інкримінують. Все це, звичайно, абсолютний політичний фарс», – заявив Княжицький. Він, а також його соратник по партії, народний депутат Леонід Ємець заявляли у суді про намір взяти Москальця на поруки.

На бік державного обвинувачення схилився і суд у справі Артура Ковальчука. За даними «Української правди», поки що Ковальчук перебуватиме у лікарні, оскільки під час сутичок йому зламали носа.

Раніше ще одному фігурантові справи про масові заворушення на Грушевського, Юхиму Дишканту, Дарницький районний суд Києва також продовжив арешт.
XS
SM
MD
LG