Доступність посилання

ТОП новини

МВС проводить службове розслідування через побиття журналістів Радіо Свобода – речник


МВС проводить службове розслідування за фактом побиття бійцями спецпідрозділу «Беркут» журналіста й оператора Радіо Свобода. Наразі проводяться усі необхідні для цього дії, повідомив сьогодні Радіо Свобода заступник начальника управління зв’язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

«Строк проведення службового розслідування, згідно з нормативними документами, триває 1 місяць», – зазначив Бурлаков.

Співробітники правоохоронних органів затримали знімальну групу Радіо Свобода вранці 20 січня, коли вони виконували свої професійні обов’язки на вулиці Грушевського у Києві.

Того ж дня Бурлаков у коментарях інформаційним агентствам заявив, що журналісти були серед затриманих п’яти людей, «які активно нападали на працівників міліції».

Тим часом, заступник міністра внутрішніх справ Віктор Решетняк на зустрічі з іноземними дипломатами щодо постраждалих журналістів повідомив: «У ЗМІ широко висвітлюються відомості про те, що працівники міліції навмисно застосовували спецзасоби до представників ЗМІ. Хочу запевнити всіх, що така інформація не відповідає дійсності! Міліція на місці подій через гучномовці попереджала всіх громадян, присутніх на вулиці Грушевського – у тому числі і журналістів – про застосування відносно нападаючих спеціальних засобів і дотримання і дотримання засобів особистої безпеки».
XS
SM
MD
LG