Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську скасували урочистості з нагоди Дня злуки


Київ, вулиця Грушевського, 22 січня 2014 року
Київ, вулиця Грушевського, 22 січня 2014 року
В Івано-Франківську урочистою ходою громадськості вулицями Грушевського і Грюндвальдською до пам’ятника діячам ЗУНР розпочалося сьогодні відзначення Дня Соборності України і 95-ї річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Біля будинку, де у 1919 році працював уряд ЗУНРу, відбулося віче. Розпочалося воно з поминальної панахиди, а також хвилиною мовчання вшанували загиблих сьогодні у Києві.

Депутат Івано-Франківської міської ради, голова міської організації ВО «Свобода» Роман Онуфріїв сказав, що «влада, яка нищить свою націю, – це вже не влада, влада, яка вбиває своїх громадян – це організована злочинна група».

Координатор штабу національного спротиву в області Василь Попович оголосив загальну мобілізацію на Київ: «чоловіків, які готові відстоювати Україну, свободу, незалежність, гідність, людське життя, майбутнє наших поколінь». Військовиків у відставці, які мають військовий досвід, Попович закликав ставати до національної самооборони, щоб створювати організовані підрозділи спротиву. Правоохоронців закликав переходити на бік народу.

Заплановані урочистості з нагоди Дня Соборності і Свободи України та 95-ї річниці проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР, які мали відбутися в обласній філармонії під назвою «Єднаймося навколо Тараса», скасовані.
XS
SM
MD
LG