Доступність посилання

ТОП новини

У Парламентській асамблеї ОБСЄ закликали владу України демократично відповісти на виклики


Президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європи Бранко Кривокапич засудив сьогодні загибель людей під час сутичок у Києві.

«Влада України зараз несе відповідальність за те, щоб здійснити детальне і відкрите розслідування того, як загинули люди. Вона також повинна покладатися на інструменти демократії для того, щоб дати відповідь нинішньому викликові», – мовиться в заяві.

За його словами, загибель людей стала небезпечною ескалацією заворушень останніх тижнів і має переконати владу і опозицію більше, ніж заклики ззовні, в тому, що необхідний конструктивний діалог.

Парламентська асамблея ОБСЄ готова за згоди обох сторін допомогти подолати розбіжності між ними, мовиться в заяві. В ній також міститься заклик і до правоохоронців, і до демонстрантів бути стриманими й утримуватися від насильства і провокацій.

Сьогодні в Києві лідери трьох опозиційних переговорів провели переговори з президентом, але обидві сторони на цей час не коментували їхніх результатів.

За даними правоохоронних органів, у перебігу сутичок у Києві сьогодні вранці загинули дві людини. У Штабі національного спротиву заявляють про чотирьох загиблих.
XS
SM
MD
LG