Доступність посилання

ТОП новини

Брат Юрія Вербицького упізнав тіло, знайдене у лісосмузі


Тіло, знайдене у бориспільській лісосмузі, належить Юрію Вербицькому. Про це Радіо Свобода повідомила племінниця загиблого активіста. За її словами, щойно її батько, рідний брат Юрія Вербицького, упізнав його тіло у морзі Борисполя.

Раніше речник головного управління МВС України у Київській області Микола Жукович повідомив Радіо Свобода, що тіло чоловіка, знайдене вранці 22 січня у лісосмузі біля села Гнідин Бориспільського району Київщини, перевезли до моргу. Проводиться судово-медична експертиза для встановлення причин смерті.

«Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце, насильницьких причин смерті не побачила й відправила тіло у морг для проведення судово-медичної експертизи. Але слідчими відкрите кримінальне провадження за статтею 115 частина 1 КК – «умисне вбивство», бо на одязі був знайдений скотч. Руки були не зв’язані. Це людина віком 40-45 років», – сказав речник.

Юрія Вербицького викрали з Олександрівського лікарні разом із активістом Ігорем Луценком вранці 21 січня. Луценко привіз до лікарні Вербицького з травмою ока. Невідомі викрали Вербицького та Луценка. За словами Ігоря Луценка, який зараз перебуває в лікарні, їх кудись відвезли, довго тримали у якомусь гаражі й били. Потім Луценка з кульком на голові поставили навколішки біля дерева і зникли. Ігор Луценко дістався до людей й написав у Facebook, що він живий. Що сталося з Юрієм Вербицьким він не знав.

Юрій Вербицький не був членом жодної партії, за фахом вчений-сейсмолог.
XS
SM
MD
LG