Доступність посилання

ТОП новини

Перший день переговорів про Сирію пройшов без успіху


Валід аль-Муаллем на чолі делегації уряду Сирії на переговорах у Монтре, 22 січня 2014 року
Валід аль-Муаллем на чолі делегації уряду Сирії на переговорах у Монтре, 22 січня 2014 року
Перший день міжнародних переговорів щодо врегулювання в Сирії не дав результатів і був позначений протистоянням між представниками влади Сирії та опозиції й її міжнародних союзників.

На зустрічі, що відбулася у швейцарському місті Монтре, сирійська опозиція і Сполучені Штати Америки заявила, що режим президента Сирії Башара аль-Асада втратив легітимність, пішовши на війну проти свого народу, і має відійти.

Міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем натомість категорично відкидав цю думку і звинувачував «терористів» (так офіційний Дамаск називає всіх своїх супротивників) і їхніх союзників за кордоном у намаганні «знищити Сирію». Він також неодноразово відкидав заклики генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна припинити надто затягнуту понад регламент промову.

У цій зустрічі взяли участь близько 40 країн та міжнародних організацій.

Тепер очікують, що під час основної частини конференції щодо Сирії післязавтра в Женеві могли б відбутися перші прямі переговори між представниками сирійської влади і поміркованої опозиції. Припускають, що вони можуть почати обговорювати такі питання, як постачання гуманітарної допомоги в зони боїв, обмін полоненими чи місцеві перемир’я.
XS
SM
MD
LG