Доступність посилання

ТОП новини

«Заборона в’їзду до США – лише перший крок» – Стівен Пайфер


Колишній посол США в Україні, а нині – старший науковий співробітник Інституту Брукінгса Стівен Пайфер вважає, що введення заборони українцям, причетним до актів насилля, на в’їзд в США – лише перший крок:

«Я сподіваюсь, що це перший крок. Якщо необхідно, я сподіваюсь, уряд США розгляне додаткові візові обмеження та питання фінансових санкцій. Я вірю, що це матиме вплив на близьке оточення Януковича. Багато з них люблять подорожувати на захід, тримати свої гроші у західних банках. Американському уряду також важливо працювати з ЄС. Наскільки я знаю, європейські країни поки що не оголосили такі ж санкції як США. Але вони б мали ще більший вплив».

У тої же час мови ані про миротворців, ані про пряме залучення США в події в Україні у Вашингтоні немає. Кризу українці мають розв’язати самі.
«Я думаю, що США розглядають можливість посили цей вплив, аби повернути кризу на шлях мирного врегулювання. Але тут має бути чітке розуміння того, що ця криза буде вирішена українцями в Україні», – вважає колишній посол.

А для того, щоб був можливий будь-який політичний процес, президент Янукович має піти на поступки. В першу чергу – запинити стрільбу по протестуючих та відкликати закони 16 січня:

«Сподіваюсь, Янукович зможе піти на необхідні поступки, що він досі був не здатний зробити. Але зараз країна опинилась перед критичною межею, коли Янукович мусить проявити себе як державний діяч і поставити інтереси країни перед усе».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG