Доступність посилання

ТОП новини

МВС обіцяє відпустити російського журналіста-режисера


Вулиця Грушевського. 23 січня 2014 року
Вулиця Грушевського. 23 січня 2014 року
Міністерство внутрішніх справ України пообіцяло відпустити затриманого в Києві режисера проекту Lenta.doc Андрія Кисельова. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на прес-службу відомства.

«Кисельова затримали вранці разом з групою правопорушників і доправили до райвідділу міліції. На даний час ступінь участі в порушенні правопорядку кожного з доставлених перевіряється, але, за попередніми даними, його активна участь у заворушеннях не підтверджується. Так що незабаром він буде на волі», – заявили «Ленті.ру» в прес-службі українського МВС.

За словами прес-аташе російського посольства в Києві Олега Гришина, українська влада поки що не давали офіційних роз’яснень з лінії МЗС і МВС щодо обставин затримання Кисельова. «Ми зробили оперативні запити рано-зранку, але поки що не отримували пояснень», – сказав він.

Андрій Кисельов, який працював у Києві за завданням редакції «Ленти.ру» був затриманий бійцями «Беркута» 23 січня. Повідомлялося, що при затриманні він був побитий. Незабаром в українському МЗС заявили, що Кисельов доставлений в Оболонське райуправління міліції. Відомостей про його стан наразі немає.

За даними «Інституту масової інформації», за останні чотири дні протистояння в центрі Києві у зоні сутичок протестувальниківі міліції постраждали щонайменше 42 журналісти.
XS
SM
MD
LG