Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: проведення дострокових президентських виборів неможливе


Прем’єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що нині в країні здійснюється спроба державного перевороту.

Відповідаючи в Давосі на запитання журналістів, наскільки нинішні дії опозиції заважають роботі влади, Азаров сказав: «А як ви думаєте, якщо будівля Кабінету міністрів в облозі, захоплено будівлю Львівської обласної адміністрації. Проти нас діє не опозиція, а бойовики. Це потрібно розділяти. Справжнісінька спроба державного перевороту здійснюється, і всі, хто підтримує цей переворот, мають чітко сказати: «так, ми за скидання законної влади в Україні», а не ховатися за мирними протестувальниками. Вже межу перейдено після того, як так звані мирні протестувальники застосовують «коктейлі Молотова» і захоплюють державні будівлі».

Він також переконаний, що проведення дострокових президентських виборів в Україні нині абсолютно не реальне.

«Абсолютно не реально, тому що у нас навіть менш ніж через рік за Конституцією розпочинаються чергові вибори. Як ви думаєте, чи можна в таких умовах проводити вибори, коли центр Києва практично зайнятий бойовиками? Про які вибори можна говорити, коли тривають заворушення?», – сказав він.

Прем’єр наголосив, що спершу необхідно стабілізувати ситуацію в країні й повернутися до нормального життя.

«Потім можна говорити про що завгодно, а зараз потрібно насамперед організувати нормальне життя в країні», – наголосив він.

У Києві на вулиці Грушевського з 19 січня триває протистояння між правоохоронцями і демонстрантами. На даний час сторони оголосили перемир’я – на час переговорів між лідерами опозиції і президентом. Серед вимог опозиції – дострокові вибори президента.

Переговори в адміністрації президента мали початися о 13:00, потім в опозиції заявили, що з президентського боку їх перенесли на 15:00, а згодом і на 17:30. На даний час інформації про те, чи почалися ці переговори, немає.
XS
SM
MD
LG