Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську мітингувальники захопили ОДА


Кілька тисяч мітингувальників в Івано-Франківську зібралися під стінами обласної держадміністрації, а кілька десятків з них зайшли всередину, розбивши двері.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, працівники ОДА повідомили, що всередині теж ламали двері окремих кабінетів, правоохоронці застосували подразливий газ. Згодом міліція залишила приміщення. Люди зробили коридор і аплодували правоохоронцям, які йшли.

Протестувальники вимагали виходу до них голови ОДА Василя Чуднова. Але в той момент його не було в приміщенні ОДА.

До протестувальників вийшов голова облради, в приміщенні якої розташована й облдержадміністрація, Василь Скрипничук. Він повідомив, що вранці говорив з головою ОДА, пропонував провести зустріч із кількома депутатами, але останній на це не пристав.

Скрипничук також повідомив, що завтра відбудеться сесія облради, де розглянуть питання про недовіру голові ОДА, створення народної ради, вимогу до регіоналів про вихід з партії.

Протестувальники вимагали провести сесію сьогодні, однак, за словами Скрипничука, немає змоги зібрати всіх 114 депутатів. Він також нагадав, що в понеділок закінчується термін оренди приміщення ОДА в облради.

З вікна облради вивісили синьо-жовтий прапор, а перед приміщенням споруджують барикади.
XS
SM
MD
LG