Доступність посилання

ТОП новини

Львів прощається з Юрієм Вербицьким


Тисячі львів’ян і жителів області прощаються з Юрієм Вербицьким, якого невідомі 21 січня викрали з Олександрівської лікарні у Києві разом з громадським діячем Ігорем Луценком. Наступного дня тіло львів’янина знайшли в лісосмузі в Бориспільському районі Київщини.

«Я знав Юрія, це була гарна людина. Він був альпіністом, всі мої друзі, які ходять в гори дуже близько і боляче сприйняли його смерть… Його вбили не українці, а найманці. Вбили як галичанина… Він не прийняв їхні умови, а прийняв смерть», – говорили львів’яни, які прийшли попрощатися з Вербицьким.

51-річний львів’янин Юрій Вербицький – професійний альпініст, працював в Інституті геофізики Національної академії наук, закінчив університет «Львівська політехніка».

Юрій Вербицький минулого тижня поїхав на Майдан у Київ, взявши відпустку. 21 січня його і громадського активіста Ігоря Луценка викрали з Олександрівської лікарні у Києві. Львів’янина катували, кажуть активісти Майдану і його рідні. Активіст Євромайдану Ігор Луценко, якого викрали з лікарні разом з Юрієм Вербицьким, залишився живим. Він розповів, що викрадачі вивезли їх до лісу поблизу Києва, де били та погрожували. «Вони щиро вірять, що люди, які є на Майдані, заслуговують на покарання», – сказав Ігор Луценко. Він також звертав увагу, що Юрій Вербицький – львів’янин, а отже, викрадачі могли сприймати його як «бандерівця».

Правоохоронці стверджують, що смерть львів’янина «настала через охолодження». Відкрите кримінальне провадження за фактом убивства, але досі не встановили осіб, які вивезли і катували Юрія Вербицького.

Поховають його на Личаківському цвинтарі у Львові.
XS
SM
MD
LG