Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські євромайданівці пікетували міліцію, вимагаючи інформації про «Беркут» і безпеки для активістів


Дніпропетровські євромайданівці вимагали від міліції гарантувати їхню безпеку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Дніпропетровські євромайданівці вимагали від міліції гарантувати їхню безпеку

Дніпропетровські євромайданівці пікетували сьогодні ввечері будівлю ГУ МВС України в області, вимагаючи належного розслідування минулорічних інцидентів, у яких потерпіли активісти Євромайдану. Зокрема, вони вимагали розслідування нічного нападу на Євромайдан у Дніпропетровську 25 листопада 2013 року.

За словами координатора Євромайдану Віктора Романенка, до інциденту причетні молодики спортивної статури. Він вважає, що розслідування злочинів проти євромайданівців затягується.

До міліції цього вечора прийшло близько півсотні людей із прапорами України, перев’язаними чорними стрічками. Вони скандували «Герої не вмирають!», «Схід і Захід разом!», «Служіть народу!» тощо.

Учасники пікету вимагали, щоб до них вийшов особисто начальник обласного управління міліції Віктор Бабенко. Вони зажадали від міліції гарантувати безпеку учасників Євромайдану у Дніпропетровську, а також надати інформацію про присутність та дії дніпропетровського «Беркута» у столиці.

«Ми хочемо подивитись в очі генерал-лейтенантові Бабенку. Хай дасть відповідь про дії своїх офіцерів. У Києві вже убивають. Завтра оці кулі, які літають в Києві, може, літатимуть у Дніпропетровську. Хай він нам про це скаже. Ми вдягнемо бронежилети, займемось свою безпекою», – сказав координатор Майдану Віктор Романенко.

Ситуацію з розслідуванням нападу на Євромайдан погодився прокоментувати перший заступник начальника обласної міліції Олександр Гриза: за його даними, слідство триває, однак підозрюваних у злочині так і немає.

«Порушена кримінальна справа й проводиться розслідування. З потерпілими проводили упізнання. У справі допитано як мінімум 74 людини. Осіб, яким сьогодні можна було б оголосити про підозру, на сьогодні, на жаль, нема», – сказав він активістам.
XS
SM
MD
LG