Доступність посилання

ТОП новини

Штаб національного спротиву спростовує повідомлення МВС про напад на міліціонерів


У Штабі національного спротиву заперечили повідомлення Міністерства внутрішніх справ про напад на трьох міліціонерів.

«Сьогодні вночі прес-служба МВС України звинуватила Самооборону Майдану у нападі та затриманні трьох співробітників міліції, також майданців фактично звинуватили у смерті молодого співробітника міліції», – мовиться у повідомленні.

«Штаб національного спротиву висловлює співчуття рідним загиблого старшого сержант відділу державної служби охорони Голосіївського райуправління міліції. Це трагедія, яка має бути негайно і професійно розслідувана. Вбивство не можна виправдати», – заявляє прес-служба Штабу.

«Водночас Штаб національного спротиву просить міліцію не вдаватися до провокування ситуації, тиражуючи неправдиві і небезпечні новини, зокрема нібито про напад «охорони Майдану» на працівників міліції та їхнє поранення. Штаб національного спротиву категорично заперечує такий факт і вважає його свідомою провокацією з метою збурення міліції проти протестувальників. Не хочеться вірити, що і вбивство міліціонера могли використати з такою ж метою», – сказано в повідомленні.

«Зважаючи на те, що ці повідомлення вже спровокували продовження бойових дій на Грушевського, вважаємо, що це може стати приводом для силової «зачистки» Майдану. Застосування сили є неприпустимим, бо спричинить лише одне – ескалацію протистояння і насилля в країні», – наголошують у Штабі національного спротиву.

Перед цим на сайті МВС України з’явилося повідомлення такого змісту: «Ввечері 24 січня в районі майдану Незалежності так звана «охорона майдану» напала на трьох працівників міліції, які перебували при виконанні службових обов’язків. Одному з них одразу був завданий удар ножем. Захоплених правоохоронців утримували в будинку КМДА. Зараз поранений звільнений та вже госпіталізований, йому надається допомога. Доля ще двох міліціонерів невідома».

В МВС також повідомили про вбивство 27-річного старшого сержанта відділу державної служби охорони Голосіївського райуправління міліції, який повертався додому і проживав у гуртожитку «Беркута».
XS
SM
MD
LG