Доступність посилання

ТОП новини

Черкаським затриманим обирають запобіжний захід у п’яти судах: дев’ятьох арештували


Наслідки штурму Черкаської ОДА, Черкаси, 24 січня 2014 року
Наслідки штурму Черкаської ОДА, Черкаси, 24 січня 2014 року
Сьогодні обирають запобіжний захід для 48 затриманих уночі із 23 на 24 січня після штурму Черкаської ОДА. Судовий розгляд відбувається в Золотоноші, Чорнобаї, Смілі, а також у Соснівському і Придніпровському районних судах міста Черкас.

Керівник обласної організації партії УДАР Віталій Іляшенко повідомив Радіо Свобода, що в Чорнобаївському суді сімом євромайданівцям обрали два місяці арешту або 24 тисячі гривень застави. У Золотоноші запобіжний захід обирають для сімох затриманих. Іляшенко повідомив, що вже відомо, що Анастасію Токмакову посадили під домашній арешт.


Натомість Іляшенко має інформацію, що сімох затриманих учора ввечері з Черкас привезли у Городище, а вранці в автозаку відвезли в Канів. Відомо, що разом із затриманими забрали і їхні особові справи. Однак дата судового розгляду поки що не відома, зазначив ударівець.


Наразі тривають судові слухання в Придніпровському та Соснівському районних судах у Черкасах. За останньою інформацією на 15:20, двом затриманим обрали два місяці арешту.

Черкащани вже кілька годин стоять біля будівлі суду в очікуванні рішень. Наразі там перебувають близько двохсот осіб. Вони гріються біля вогнища, яке розпалили у бочці, і мають запас дров.

Також є інформація від ударівців, що у Смілі триває судовий розгляд справ 6–7 затриманих.

Учора заступник начальника УМВС України в Черкаській області Борис Сухецький під час перемов із мітингувальниками запевняв, що справи затриманих вночі після штурму ОДА розглядатимуть сьогодні о 15:00 у Соснівському районному суді Черкас.

Окрім того, у соцмережах серед черкащан поширена інформація, що в ніч проти 24 січня після подій під стінами Черкаської ОДА зник черкаський режисер Олександр Бондаренко. Донедавна він працював у міському Будинку культури імені Івана Кулика.
XS
SM
MD
LG