Доступність посилання

ТОП новини

Захарченко: «захоплених міліціонерів» звільнили, їх катували


Міністр внутрішніх з справ України Віталій Захарченко заявляє, що начебто захоплених мітингувальниками міліціонерів звільнили. За словами Захарченка, їх «піддавали тортурам», тому вони шпиталізовані.

«Хочу подякувати всім тим, хто долучився до звільнення двох працівників міліції, яких захопили, так звані «охоронці майдану», і утримували у будівлі КМДА. У переговорному процесі нам допомагали і мирні мітингувальники, і посли іноземних держав», – йдеться в заяві міністра, розміщеній на сайті МВС.

«Це не перший випадок безчинств, які кояться у захоплених будівлях, де екстремісти б’ють і катують людей. Я звертаюся до лідерів опозиції. Якщо ви дійсно патріоти та бажаєте зберегти нашу державу, проявіть політичну зрілість та мудрість. Це не гра у війну. Тут реальні жертви – заживо палають міліціонери, екстремісти відстрілюють людей. Вони ховаються за спинами дітей та жінок, їм потрібний хаос», – заявляє Захарченко.

Він закликає: «Залиште радикалів, ніхто не буде перешкоджати мирному протесту, переходьте у будь-яке інше, безпечне місце».

«Я, як Міністр внутрішніх справ, гарантую вам сприяння у цьому міліції та безпеку мирних мітингувальників», – каже Захарченко.

«Тих, хто залишиться на Майдані і в захоплених будівлях, ми будемо вважати екстремістськими угрупуваннями», – заявляє міністр. За його словами, в разі виникнення небезпеки і «переходу радикалів до активних дій», правоохоронці застосовуватимуть силу.

Раніше в міліції заявили, що мітингувальники захопили і утримують двох правоохоронців. У Штабі національного спротиву це спростували і припускають, що поява такого повідомлення з боку міліції може стати приводом для силової «зачистки» Майдану.
XS
SM
MD
LG