Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровських мітингувальників не пропустили до будівлі облдержадміністрації


Активісти дніпропетровського Євромайдану сьогодні ввечері пройшли ходою від Європейської площі до будівлі облдержадміністрації, далі шлях їм перепинив кордон міліції. За даними учасників ходи, в заході брало учать більше сотні людей.

Заступник начальника міського управління міліції Володимир Седлецький закликав їх поважати закон і запросив висловити свою думку про події в країні на санкціонованих заходах. Мітингувальники розійшлися.

Водночас, за повідомленнями громадських активістів, влада побоюється штурму будівлі облдержадміністрації: у суботу впродовж цілого дня вантажівки насипали снігові «барикади», подекуди вищі людського зросту, перед адміністативною будівлею.

Жителі Дніпропетровська повідомляють в соціальних мережах також про обшуки автомобілів й присутність патрулів ДАІ на вулицях, прилеглих до облдержадміністрації. Міліція цю інформацію не підтвердила.

Сьогодні вечері також було вимкнуте електричне живлення торгово-розважального комплексу «Пасаж» у центрі Дніпропетровська: на екрані саме цього комплексу упродовж останнього дня замість реклами транслювали ефір телевізійного «5 каналу».

Крім того, в суботу координаційна рада дніпропетровського Євромайдану вирішила не проводити традиційне віче в неділю, а оголосити 26 січня днем жалобою за загиблим активістом Сергієм Нігояном. Делегація дніпропетровського Євромайдану вирушить у неділю в рідне село Сергія Березнуватівка, де відбудеться похорон.

Як сказав Радіо Свобода член координаційної ради Владислав Романов, активісти просять до всіх небайдужих громадян вшанувати пам'ять Сергія Нігояна: тих, хто може поїхати в село, закликають скористатись власним транспортом або автобусами вірменської громади, тих, хто не може, – замовити панахиди в церквах, запалити свічки та лампадки.

Водночас Владислав Романов наголосив на тому, що дніпропетровські євромайданівці не вдаватимуться до жодних силових дій.

«Дніпропетровський Євромайдан буде продовжувати мирні акції протесту. Євромайдан закликає дніпропетровців бути пильними, витриманими, і тільки в цьому ми бачимо джерело нашої перемоги», – сказав Владислав Романов.
XS
SM
MD
LG