Доступність посилання

ТОП новини

Бурлаков: заяви про знайдені в «Українському домі» патрони – провокація


В «Українському домі» у Києві не було бійців спецпідрозділу «Беркут» зі зброєю. Про це заявив начальник відділу зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України Сергій Бурлаков.

Крім того, як стверджує речник міліції, не було також зброї у співробітників райвідділів та патрульно-постової служби, які там перебували.

«На охороні громадського порядку міліція несе службу без нарізної, вогнепальної чи табельної зброї, використовуються тільки спецзасоби. Тому всі заяви, що знайшли патрони чи ще щось – це чергові інформаційні провокації, спрямовані проти правоохоронних органів», – заявив Бурлаков.

За словами речника МВС, під час штурму «Українського дому» постраждало семеро правоохоронців, двоє з них отримали тяжкі поранення.

«Під час штурму, учасники масових заворушень біля українського дому, котрі були озброєні різноманітними засобами, в тому числі "коктейлями Молотова", постраждало 7 співробітників міліції. Двоє з них тяжко постраждали і госпіталізовані до лікарні. В одного інспектора патрульної служби опіки обличчя, а в іншого – різана рана стегна», – зазначив Бурлаков.

В ніч на неділю 26 січня протестувальники почали штурм «Українського дому» після того, як дізналися про перебування там бійців «Беркута» й внутрішніх військ. Після сутичок між мітингувальниками та силовиками, останні близько 3 години ранку почали залишати «Український дім». Очевидці поширюють через соціальні мережі фото з порожніми пляшками з-під горілки, залишені після перебування в «Українському домі» міліціонерів, а також пишуть повідомлення про буцімто залишені на даху будівлі бойові патрони.
Фото користувача Roman Chornomaz у Facebook
Фото користувача Roman Chornomaz у Facebook
XS
SM
MD
LG