Доступність посилання

ТОП новини

Учасники Народного віча в Рівному вимагають остаточної відставки керівників адміністрацій


Учасники Народного віча, яке відбувається в неділю під Рівненською ОДА вимагають відставки голови адміністрації Василя Берташа. Заяви про відставку на вимогу протестувальників вже написали всі його заступники, це сталося тоді, коли Берташ був у відпустці.

Очільник області напередодні поширив заяву до земляків, з якої випливає що він не збирається складати свої повноваження.

Тим часом Рівненська обласна рада не зібралася сьогодні на позачергове засідання – прийшли менше третини депутатів.

Учасники віча вимагають від обласних депутатів скликати позачергову сесію у понеділок, 27 січня, для вирішення питання про створення виконавчого комітету Народної ради. Серед основних питань, які пропонують розглянути: повернення додому частини рівненського «Беркуту», заборона діяльності Компартії та Партії регіонів, а також створення муніципальної міліції та загонів самооборони.

Після завершення Віча опозиційні депутати поїхали до голови обласної ради Юрій Кічатого з пропозицією провести позачергову сесію в три етапи. Зокрема, на другому засіданні розглянути політичну ситуацію в країні, а на третьому – ухвалити бюджет області на 2014 рік.
XS
SM
MD
LG