Доступність посилання

ТОП новини

Козаки у Донецьку і Луганську захищали обладміністрації від штурму


Луганську облдержадміністрацію охороняють козаки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Луганську облдержадміністрацію охороняють козаки

Кілька сотень людей прийшли на мітинг у Донецьку на підтримку Партії регіонів. Козаки та ветерани-афганці висловили заклик до мирного вирішення конфлікту в Україні. До них приєдналися і молодики у спортивному одязі з георгіївськими та червоними стрічками на руках. Останні оголосили про створення загонів самооборони, які захищатимуть адміністративні будівлі Донецька.

Пізніше кілька молодиків у медичних масках, які тримались осторонь загалу, але теж мали стрічки на руках, напали із битами на інших учасників мітингу. В результаті, постраждало двоє осіб (в одного – травма голови). За словами міліціонерів, затримати вдалося чотирьох нападників.

Крім того, у неділю біля Луганської облдержадміністрації та облради вишикувалися люди в козацькій та в камуфляжній формі. Вони заявили, що охоронятимуть будівлі органів влади у центрі Луганська, щоб запобігти їхньому захопленню. У козаків є письмовий дозвіл голови Луганської облради Валерія Голенка на патрулювання міста групами по п’ять осіб – повідомив козацький полковник Володимир Воробйов.

До охорони громадського порядку в Луганську залучили не лише донських козаків, а й представників усіх козацьких організацій Луганщини.

Разом з цією групою людей поблизу адміністрації чергували працівники міліції та спецпідрозділу «Грифон».

Водночас навпроти, через дорогу, біля пам'ятника Тарасу Шевченку, проходило традиційне Народне віче. Учасники заходу закликали голову Луганської ОДА Володимира Пристюка написати заяву про відставку.

Майданівці з козаками не контактували. Мітинг завершився без сутичок.
XS
SM
MD
LG