Доступність посилання

ТОП новини

Запорізька міліція затримала 46 майданівців, де керівник запорізької «Свободи», невідомо


Сьогодні в Запоріжжі співробітники міліції затримали голову обласної організації ВО «Свобода» Віталія Подлобнікова. Про це повідомляють активісти місцевого Євромайдану.

Наразі відомо, що Подлобніков затриманий, але на якій підставі та де він перебуває, зараз ніхто точно сказати не може, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. За попередньою інформацією, це може бути «організація несанкціонованого мітингу».

Крім того, міліція затримала 46 учасників Майдану, що проходив 26 січня перед будівлею облдержадміністрації в Запоріжжі. Про це заявив начальник штабу ГУ МВС України в Запорізькій області Олег Курочкін.

«На сьогоднішній день затримано 46 осіб – учасників спроби захоплення будівлі облдержадміністрації. Всі вони – жителі Запоріжжя, серед яких 7 – неповнолітні, 5 – студенти і є кілька раніше судимих за хуліганство й угони», – сказав він..

26 січня на площі перед будівлею Запорізької ОДА пройшов мітинг за участю понад 3 тисяч людей, які вимагали люстрації центральної та місцевої влади. Після виходу голови ОДА, який заявив, що свій пост він не покине, учасники акції протесту спробували проникнути в будівлю. За словами мітингувальників, з будівлі їм на голови полетіли пакети, які вибухали, у відповідь з натовпу полетіли каміння в будівлю ЗОДА. Міліція відтіснила учасників майдану від будівлі ОДА і відкрила провадження за фактом спроби захоплення адмінбудівлі. В результаті сутичок 3 людини були госпіталізовані з осколковими пораненнями. Близько 21.10 на співробітники міліції, за спинами яких, за словами учасників Майдану, йшли люди спортивного вигляду в цивільному одязі з дрючками, витіснили демонстрантів із площі. За даними запорізьких ЗМІ, багато кого, в тому числі і журналістів, було при цьому побито і затримано. Тих, хто зміг втекти, силовики відловлювали у дворах.
XS
SM
MD
LG