Доступність посилання

ТОП новини

«Беркутівці» побили журналістів під час розгону «штурмовиків» Черкаської ОДА


Наслідки штурму Черкаської ОДА, Черкаси, 24 січня 2014 року
Наслідки штурму Черкаської ОДА, Черкаси, 24 січня 2014 року
Журналіста телеканалу «Інтер» Станіслава Кухарчука жорстоко побив «Беркут» сьогодні вночі під час розгону «штурмовиків» Черкаської облдержадміністрації. Про це журналіст розповів в коментарі Радіо Свобода.

«Вибіг натовп «беркутівців» – осіб триста, мабуть, бо уся Соборна площа була чорною. Я оператора Павла Тимошенка виштовхнув. Біжу за ним, але розумію, що наздоженуть. Краще повернутися, підняти руки і показати, що я – преса. Я це і роблю, тримаючи у руках посвідчення журналіста, але вони починають бити. Вибили посвідчення чи воно вилетіло, але «беркутівець» демонстративно наступив на нього і почав сильно мене бити кийком», – сказав Кухарчук.

Говорить, що встиг закрити голову, але цим ще більше розізлив «беркутівця», і той жорстокіше почав бити його по тілу. Кухарчук упевнений, що цілилися силовики саме в голову. Врятував Кухарчука відеооператор місцевого телеканалу «Вікка» Сергій Єфімов, якому через це розбили камеру. До цього «беркутівець» погрожував Єфімову розправою за те, що він знімає на камеру. Погрози зафіксовано на відео, де «беркутівець» каже оператору: «Прибери камеру, побачу – вб’ю!».

Після зняття побоїв (у Кухарчука була підозра на перелом черепа) постраждалі журналісти поїхали в Соснівський райвідділ міліції, щоб подати заяву.

«Приїжджаємо у райвідділок, а там «беркутівці», які й лупили. Ми з камерами приїхали. Вийшли до нас «космонавти» і наполягали, щоб я сам-один, без камер, пройшов з ними оформити заяву. Я відмовився. Тоді він сказав: «До побачення», – згадує журналіст.

Також відомо, що сьогодні вночі правоохоронці побили і затримали польських журналістів, громадян Білорусі.Це знімальна група телеканалу «Белсат» – оператор Сергій Марчук та журналіст Юрій Висоцький.
XS
SM
MD
LG