Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку зникли декілька активістів Євромайдану


Сьогодні близько 11:30 зник зв’язок з кількома активістами донецького Євромайдану, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Активістка Євромайдану та журналіст Катерина Жемчужникова напередодні зникнення зателефонувала колегам.

«У мене проблеми. Деталі розповім при зустрічі, зараз заїду в редакцію», – сказала Катерина журналістці Радіо Свобода. Після цього її телефони відповідають: «Абонент не може прийняти ваш дзвінок». Ніхто з друзів родичів та активістів Євромайдану не знає, де Катерина Жемчужникова.

Також обірвався зв’язок з іншим активістом Артуром Шевцовим, який є членом ВО «Свобода». Про його місцеперебування наразі також невідомо. Голова обласної «Свободи» Ігор Славгородський підтвердив, що не може зв’язатись ще з кількома членами ВО. На сайті «Свободи» є інформація про затримання членів партії в різних областях України, про Донеччину не сказано.

У прес-службі донецької міліції зазначили, що ніякої інформації з приводу цього не мають. У районних відділеннях міліції теж немає інформації про затриманих з такими прізвищами, у лікарнях міста такі пацієнти теж не реєструвалися.

Наразі родичі Катерини Жемчужникової досі не написали заяви про зникнення людини, вони висунули версію, що активісти переховуються, побоюючись за власну безпеку.
XS
SM
MD
LG