Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатська прокуратура оскаржила рішення облради


Прокуратура Івано-Франківської області оскаржила сьогодні в судовому порядку сім рішень Івано-Франківської обласної ради, ухвалених на другому пленарному засіданні позачергової безстрокової сесії 25 січня.

Серед них, зокрема, рішення щодо використання червоно-чорного прапора та прапора Ради Європи як частини символіки Івано-Франківської області, про припинення дії договору оренди з Івано-Франківською ОДА, про створення Народної ради.

Як зазначено у повідомленні прес-служби прокуратури, рішення про створення Народної ради як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України, є «спробою зазіхання на конституційний лад держави».

Прокуратура області звернулася до Івано-Франківського окружного адміністративного суду з позовами про визнання протиправними та скасування цих рішень обласної ради.

Оскарження прокуратурою рішень передбачав голова обласної ради Василь Скрипничук. Сьогодні на засіданні Народної ради в Івано-Франківську він заявив: «Я говорив на сесіях, що давайте приймемо якомога ближче до чинного закону, хай він неправильний, але якщо ми порушимо хоча б одну букву, чи кому, чи крапку отого закону, то це є підставою для суду скасувати будь-яке наше рішення».

Сьогоднішнє засідання Народної ради не завершилося якимись рішеннями, воно буде продовжене в середу.

А Івано-Франківський міський суд сьогодні закрив три кримінальні провадження стосовно Віктора Неміша, Василя Абраміва та Андрія Подільського, яких підозрювали у спробі захоплення приміщення Івано-Франківської ОДА 2 грудня минулого року. Про загрозу репресій активісти заявляли у грудні.
XS
SM
MD
LG