Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ обговорили становище в Україні


Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер і директор Управління демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ Янез Ленарчич обговорили сьогодні становище в Україні і необхідність докласти більше зусиль до захисту правозахисників, повідомила прес-служба організації.

Дідьє Буркгальтер наголосив на необхідності знайти політичний вихід із ситуації й нагадав, що вже пропонував прем’єр-міністрові Миколі Азарову скористатися з можливостей ОБСЄ для полегшення діалогу в Україні в пошуках виходу.

Янез Ленарчич, зі свого боку, повідомив, що в його управління триває аналіз українських «законів 16 січня», зміст і спосіб ухвалення яких, за його словами, стали одним із моментів, що ще напружили становище в Україні. Цей аналіз має бути завершений і оприлюднений на початку наступного місяця, сказав він. Цей аналіз здійснюють на офіційне прохання комітету Верховної Ради з прав людини, національних меншин і міжетнічних відносин.

Раніше сьогодні Рада Європи оголосила, що вже завершила свій попередній аналіз «законів 16 січня», і вони, без сумніву, не відповідають Європейській конвенції про права людини, й таким чином, вони не мають застосовуватися. Рада Європи рекомендує, щоб Верховна Рада або скасувала ці закони, або зупинила їхню чинність на достатньо тривалий період часу.
XS
SM
MD
LG