Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку бояться штурму: патрулюють вулиці та адмінбудівлі


У понеділок на вулицях Донецька посилені патрулі міліції, а також козаки-дружинники. Все це відбувається для охорони громадського порядку, бо, за словами представників місцевої влади, у місто для захоплення державних будівель нібито їдуть кількасот бійців «Правого сектору».

У понеділок до донеччан через соціальні мережі звертались кілька разів, повідомляючи про небезпеку. Це робили активісти Євромайдану, представники місцевої влади та журналісти. Щоправда, кожен має власну версію того, хто «розхитує» ситуацію в місті. На тлі провокацій і театралізованої бійки між тітушками, яка відбулася в неділю, представники Партії регіонів продовжують запевняти, що до Донецька їдуть бійці «Правого сектору».

«За оперативною інформацією, якою я володію, близько 700 людей вирушили в місто Донецьк для спроби штурмувати будівлю облдержадміністрації. Донецька міська рада вживає необхідних заходів для того, щоб забезпечити в місті закон і порядок», – зазначає секретар Донецької міської ради Сергій Богачов.

Натомість, «Правий сектор» заявив, що жодних делегацій з Києва чи Львова до Донецька не відправляв. «Ніхто не буде, крім самих донеччан, виборювати право жити у вільній країні», – заявили в прес-службі «Правого сектору».

Донецька міліція, у свою чергу, охороняє вулиці та адміністративні будівлі у посиленому режимі, а патрулі затримують підозрілі групи молодиків. Про це у коментарі Радіо Свобода розповіла заступник начальника прес-служби МВС у Донецькій області Олександра Голдинська.

«Сьогодні міліція Донецька працює в посиленому варіанті несення служби. Зараз у Донецьку спокійно, але міліція готова до різного розвитку подій. У зв’язку з подіями, які відбуваються у сусідніх областях, міліція працює в посиленому варіанті. Перевіряються групи молодих людей, їм приділяється більше уваги, ніж звичайним перехожим. Особлива увага приділяється приїжджим із західних областей», – зазначає Олександра Голдинська.

Євромайдан повідомив про непричетність до ситуації

Наразі в центрі міста зібрались молодики з білими та зеленими стрічками на руках. Подібні хлопці у неділю влаштували між собою бійку під час мітингу на підтримку Януковича. Учасники Євромайдану вважають, що саме ці люди будуть «підставними» євромайданівцями, щоб влаштувати провокації.

Місцевий Євромайдан другий день поспіль не проводить акцій і заявляє, що не має на меті штурм держбудівель.

«Євромайдан Донецьк не пов’язаний ні з яким «Правим сектором», – каже активіст Євромайдану Роман Хузяхметов. – У нас, так би мовити, автономний Євромайдан, що діє на території Донецька і Донецької області і ніяк не координується з Києва. Донецький Євромайдан не планував захоплення адміністративних будівель. Не планував, не планує і не буде планувати».

У Донецьку громадські діячі закликають людей бути обережними, адже у місті перебуває велика кількість тітушок з області, які беруть участь в акціях та провокують мітингувальників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG