Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді присутній голова комітету Європарламенту Ельмар Брок


Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова Комітету з міжнародних справ Європарламенту Ельмар Брок через кулуари зайшов до сесійної зали Верховної Ради.

Брок прибув до Києва разом 12 депутатами Європарламенту, а євродепутат Ребекка Гармс написала на своїй сторінці у Twitter, що вона у Києві ще з вечора понеділка.

Європарламентарі планують бути у Києві до 30 січня й хочуть провести зустрічі з представниками української влади, опозиції, учасниками акцій протесту з метою пошуку шляхів виходу з політичної кризи в Україні.

Сьогодні ж увечері візит до Києва розпочне верховний представник ЄС із зовнішньої політики й безпеки Катрін Аштон.

Представники Євросоюзу та Європарламенту, як пояснив представник Єврокомісії Олів’є Байї, їдуть до України «для сприяння діалогові української влади та опозиції».

Про це ж ішлося у телефонній розмові президента України Віктора Януковича і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу.

«Президент Баррозу сказав Януковичу, що ми готові сприяти діалогові й зменшенню напруженості ситуації. Президент Баррозу запропонував, щоб комісар ЄС Фюле відвідав Київ 24 січня, а верховний представник ЄС та віце-президент Єврокомісії Аштон, можливо, поїде в Київ на наступному тижні», – зазначив спікер Єврокомісії.

Європейський комісар з питань розширення Штефан Фюле був у Києві 24–25 січня і зараз знову перебуває у столиці України – для проведення зустрічей з представниками влади, опозиції та громадянського суспільства.

Фюле має намір зустрітися з представниками влади, опозиції та громадськими активістами, повідомив прес-аташе представництва Європейського союзу в Україні Давід Стулік.

У Верховній Раді триває перерва в позачерговому засіданні. Депутати вже скасували 9 з 11 так званих «диктаторських законів». Натомість знову ухвалили 4 з них, зокрема – про відповідальність про заперечення чи виправдання злочинів фашизму і руйнування пам’ятників борцям із нацизмом.

Тривають консультації щодо можливостей звільнення заарештованих активістів Євромайдану. Народні депутати від опозиції та позафракційні, зокрема, екс-спікер парламенту Володимир Литвин, виступають проти слова «амністія», оскільки це означає, що провина цих людей доведена.

Сьогодні ж прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що подає у відставку.
XS
SM
MD
LG