Доступність посилання

ТОП новини

Гриневецький: голосування у парламенті – крок до зняття напруги


Сьогоднішнє голосування у Верховній Раді є першим кроком до знаття напруги в Україні. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив народний депутат фракції Партії регіонів Сергій Гриневецький.

«Зараз будуть відпрацьовуватися законопроекти, пов’язані з амністією. Сподіваюся, що тут ми також знайдемо спільну мову. Знаєте, гірше від наших законів є тільки практика їхнього застосування. Треба виписати закони так, щоб вони були зрозумілі суспільству і не виникали питань у суддів, органів прокуратури, адвокатів, щоб можна було чітко ухвалювати рішення, і щоб ми не виходити за межі Конституції та Кримінального кодексу», – сказав Гриневецький.

У Верховній Раді оголошена перерва до 16-ї години. Тривають консультації щодо можливостей звільнення заарештованих активістів Євромайдану.

Народні депутати від опозиції та позафракційні, зокрема, екс-спікер парламенту Володимир Литвин, виступають проти формулювання «амністія», оскільки це означає, що провина цих людей доведена.

На ранковому засіданні народні депутати скасували 9 з 11 так званих «диктаторських законів». Натомість знову ухвалили 4 з них.
XS
SM
MD
LG