Доступність посилання

ТОП новини

Харківська інтелігенція просить Європу «не констатувати, а діяти»


Харківська інтелігенція просить Європу «не констатувати, а діяти»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
Представники громадських організацій, актори, письменники сьогодні у Харкові провели ходу консульствами європейських країн. Мета акції – привернути увагу дипломатів до переслідувань учасників мирних зібрань, зокрема Євромайдану і першого Всеукраїнського форуму євромайданів, а також до безвідповідальності харківських правоохоронців і місцевої влади у випадках нападів «тітушок» на мітингувальників.

За словами одного з організаторів акції Марії Заіченко, хода розпочалася біля генерального консульства Польщі, після цього активісти прийшли до почесних консульств Німеччини, Словенії та Вірменії.

«Це громадянська акція, реакція на ті події, які відбуваються в Україні та Харкові, зокрема. До кожного з консульств у нас певні прохання. Прийшли до польського консульства, бо висловлюємо нашу незгоду з безглуздою і прикрою акцією, що відбулася біля стін Генерального консульства Польщі у Харкові 23 січня. Ми категорично не згодні з тими проросійськими гаслами і вимогами організацій «Трудовая Харьковщина», «Союз советских офицеров» і «Русское вече», – сказала Заіченко.

«Ми хочемо продемонструвати свою підтримку польському консульству, щоб вони розуміли, що то думка не всіх харків’ян», – додала Заіченко.

Вона зауважила, що також учасники заходу дякують полякам за їхню солідарність з українським народом і рішучість, зокрема, стосовно готовності запровадити санкції протии окремих українських високопосадовців. Депутати Сейму Польщі минулого тижня одностайно ухвалили резолюцію щодо подій в Україні, в якій ідеться про можливі санкції проти відповідальних за застосування сили в Україні.

Біля німецького консульства в Харкові громадські активісти закликали звернути на порушення прав людини в Україні і просили подумати про впровадження персональних санкцій щодо українських високопосадовців.

Словенських дипломатів учасники заходу просили активніше реагувати на беззаконня в регіоні. Біля стін вірменського консульства харків’яни висловили співчуття і підтримку вірменському народу через загибель під час подій на вулиці Грушевського в Києві вірменина з Дніпропетровщини Сергія Нігояна.

«На констатацію, як це роблять європейські комісари, ми вже не маємо часу. Просто нас тут вбивають, а вони все ще констатують. Треба діяти», – звертаються до євродепутатів і високопосадовців ЄС учасники ходи до європейських дипломатичних установ у Харкові.
XS
SM
MD
LG