Доступність посилання

ТОП новини

Азаров передав повноваження Арбузову, який обіцяє забезпечити стабільність


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов
У Києві розпочалося засідання Кабінету міністрів під головуванням першого віце-прем’єра, який виконує обов’язки голови уряду, Сергія Арбузова.

Перед початком засідання Микола Азаров, який подав напередодні у відставку з посади прем’єра, попрощався з членами уряду, які згідно з указом президента продовжують виконувати свої обов’язки до формування нового складу уряду. При цьому Азаров передав повноваження в. о. глави уряду Арбузову.

Останній заявив, що уряд України готовий забезпечити належні умови для досягнення національної стабільності.

«Зараз опозиція і влада продовжують діалог щодо виходу з кризи. Необхідно проявляти взаємну повагу, треба відмовитися від агресії та ультиматумів, досягти порозуміння та діалогу... Уряд, зі свого боку, готовий забезпечити належні умови для досягнення національної стабільності», – сказав Арбузов, відкриваючи засідання уряду.

Він висловив співчуття сім’ям усіх загиблих у протистояннях і жаль із приводу того, що під час цих подій постраждало багато людей, зокрема журналісти. Він висловив сподівання, що більше жертв і постраждалих не буде.

Микола Азаров подав заяву про відставку 28 січня. Президент України прохання про відставку задовольнив, одночасно відправивши у відставку весь Кабінет міністрів. Водночас глава держави доручив екс-міністрам виконувати свої обов’язки до призначення нового складу Кабміну.

Обов’язки глави уряду виконуватиме перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов.
XS
SM
MD
LG