Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: закриття Майдану є неприйнятним


Вбивць, катів та викрадачів людей не амністуватимуть – Яценюк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:32 0:00
Опозиція вимагає, щоб із «закону про амністію» були вилучені статті про умисне вбивство, тобто всі справи про вбивства активістів Майдану мають бути розслідуванні і злочинці повинні бути встановлені й покарані. Про це сьогодні в парламенті заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Умова про закриття Майдану є неприйнятною для людей, цитує Яценюка сайт «Батьківщини».

Також, на думку опозиції, не повинні потрапити під «амністію» ті, хто бив журналістів. І третє – під «амністію» не повинні потрапляти ті, хто катував людей, а також ті, хто викрадав людей, сказав Яценюк.

Зі свого боку, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок не виключив незначних поступок опозиції щодо «закону про амністію» протестувальників.

За його словами, зараз триває дискусія, оскільки опозиція наполягає на голосуванні цього закону про декриміналізацію без умов, а влада наполягає, що мають бути відкладальні умови.

«Саме через це не знайдено консенсус до цього часу. Ну, можливо, ми підемо на якісь поступки, але ці поступки мають бути мінімальними», – сказав Тягнибок, водночас відмовившись говорити, про які поступки може йти мова.

Як заявив народний депутат фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко, станом на вчорашній вечір була така домовленість: сьогодні ще працюють і переговорна група, і експерти для того, щоб вийти на єдиний варіант законопроекту, який був би прийнятним і для опозиції, і для представників більшості.

Він пояснив, що опозиція наполягає на безумовній амністії затриманих активістів, а більшість пропонує умови, за яких після ухвалення закону звільнятимуться адміністративні будівлі.

Мірошниченко додав, що опозиція висловила готовність звільнити декілька приміщень на першому етапі, зокрема, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади. «Проте Будинок профспілок і Жовтневий палац вони не бачать реальним звільнити, вулицю Хрещатик вони не бачать реальним звільнити зараз. І тому запропонували вилучити зі списку деякі об’єкти», – сказав депутат.

Сьогодні в парламенті продовжилася позачергова сесія. Спікер Володимир Рибак заявив, що переговори щодо «закону про амністію» ще тривають, і оголосив перерву до 14:00.
XS
SM
MD
LG