Доступність посилання

ТОП новини

У Криму цькують лідерів місцевого Євромайдану і футбольних «ультрас»


У Криму поширюють листівки проти лідерів кримського Євромайдану та ультрас сімферопольського футбольного клубу «Таврія», які захищали євромайданівців від «тітушок».

Зокрема, в Бахчисараї, в будинку і мікрорайоні, де живе координатор кримського Євромайдану Андрій Щекун, поширювалися листівки з його портретом і світлинами сутичок на Грушевського, а також текстом російською мовою: «Ваш сусід Андрій Щекун – кривавий зрадник Криму. Підтримує злочинний Майдан. Отримує кошти в громадській організації, яка фінансується американськими спецслужбами».


Схожі листівки поширюються також у сімферопольському мікрорайоні, де живе учасник кримського Євромайдану Олег Фомушкин, а також інші активісти. За їхніми словами, листівки кидають у поштові скриньки сусідів і вивішують на стовпах, парканах, стінах будинків, у тролейбусах і маршрутках.

За повідомленням Андрія Щекуна, активісти почали отримувати погрози. Зокрема, співкоординатору кримського Євромайдану Сергію Ковальському невідомі неодноразово погрожували «знищити бізнес».

Крім того, як повідомив «Центр журналістських розслідувань», на акціях близького до влади руху «Стоп-майдан» роздають листівки з фотографіями і прізвищами фанатів сімферопольської «Таврії», які виступили на боці місцевого Євромайдану. У листівках – попередження російською: «Обережно, «ультрас», сімферопольські євровандали».

За словами фанатів, фотографії і прізвища цих людей перебували у базі даних міліції, співробітники якої кілька днів тому затримали кілька десятків уболівальників, зняли їх на відео, переписали паспортні дані і відпустили. Останні стверджують, що їм почали надходити погрози.
XS
SM
MD
LG