Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: нові обшуки у свободівців «через підготовку теракту»


У Дніпропетровську сьогодні розпочався обшук в приміщенні прес-секретаря дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Міли Мороз. Про це Радіо Свобода повідомила керівник прес-служби обласної організації ВО «Свобода» Олена Залевська.

За її словами, обшук проводять слідчі СБУ за постаново суду.

«У судовій постанові на обшук помешкання Міли Мороз сказано: «Підозри в причетності до підготовки теракту», – сказала Олена Залевська.

За даними Залевської, після подій 26 січня, коли мітингувальники намагались штурмувати будівлю облдержадміністрації, обшуки вже відбулись у 7 свободівців регіону, приміщення голови обласної організації ВО «Свобода» Олександра Замкового не змогли обшукати, адже сам він вже кілька тижнів перебуває в Києві.

У понеділок вночі в Дніпропетровську невідомі розтрощили офіс міської організації ВО «Свобода». За словами Залевської, свободівці підозрюють, що під час нічного погрому ці люди могли підкинути до офісу «якісь речі».

Сьогодні ж стало відомо про те, що радник голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока і координатор дніпропетровської громадської організації «ГРАД» Андрій Денисенко через переслідування й загрозу затримання змушений переховуватись. Цю інформацію Радіо Свобода підтвердив сам Денисенко.

Через соціальні мережі Денисенко повідомив, що йому довелося вивезти родину в безпечне місце.

Саме Денисенко подавав заявку на проведення недільного віча 26 січня, яке закінчилось масовими заворушеннями.

В обласному управлінні міліції Радіо Свобода поки не надали коментар про обшуки й можливі переслідування свободівців, пославшись на відсутність інформації. Водночас у прес-службі ГУ МВС України в області поінформували, що за фактом погрому в офісі ВО «Свобода» міліція здійснює перевірку.
XS
SM
MD
LG