Доступність посилання

ТОП новини

Заблоковані рахунки, на які збирали гроші на Євромайдан у Луганську – активіст


Рахунки Приватбанку, на які в Луганську збирали кошти на потреби Євромайдану, заблокували. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співкоординатор тамтешнього Євромайдану Костянтин Рєуцький.

За його словами, 17 січня банк заблокував картку на ім’я активістки Іветти Кузьміної, а 24 – і його особиста картка, куди перераховувались кошти на купівлю обладнання для заходів у Луганську.

«Служба безпеки банку стверджує, що до них надійшло звернення про крадіжку коштів – його подала особа, яка перерахувала трьома траншами 5 тисяч гривень. Варто зазначити, що перекази відбувалися через систему Приват24, яка вимагає підтвердження кожного платежу за допомогою СМС-коду. Із урахуванням всього цього, заява про крадіжку здається доволі безглуздою», – йдеться у повідомленні.

Рєуцький розцінює це як тиск на активістів Євромайдану і говорить про те, що чув про такі випадки в інших регіонах, зокрема, у Дніпропетровську, але підтвердження звідти Радіо Свобода наразі не отримало.

У Приватбанку коментувати заяву їхнього клієнта відмовились, пославшись на внутрішні правила. За словами працівниці банку, із якою спілкувалось Радіо Свобода, таку інформацію банк може надати виключно власнику картки.
XS
SM
MD
LG