Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники президента повернули журналісту Кутєпову айпед


Прихильники президента, які приїхали до Києва й підтримують дії влади у Маріїнському парку, повернули журналісту Громадського ТВ Богдану Кутєпову відібраний айпед.

Як розповідають колеги Кутєпова, айпед «віддали зі стертими даними», а посвідчення-акредитацію до Верховної Ради України, яке активісти так званого «антимайдану» зірвали з шиї Кутєпова, не повернули, бо мовляв, воно «не має матеріальної цінності».

Сьогодні, 29 січня, Богдан Кутєпов зайшов у «периметр», відведений у Маріїнському парку для прихильників президента, щоб дати можливість висловитися учасникам мітингу у прямому ефірі стрім-трансляції Громадського ТВ.

Деяким учасники мітингу це не сподобалося і вони почали погрожувати журналісту й виштовхувати його за межі відгородженого для них майданчика. Пізніше один з мітингувальників зірвав з шиї Богдана Кутєпова посвідчення про акредитацію у Верховній Раді. На вимогу журналіста повернути посвідчення активісти почали казати, що нічого не брали, а пізніше відібрали й планшет, за допомогою якого й здійснювалася пряма трансляція.

Богдан Кутєпов викликав міліцію і разом із ними пішов до «штабу» прихильників Партії регіонів у Маріїнському парку. Там він поспілкувався з комендантом «антимайдану» Олександром Зінченком.

Тоді, як розповів Кутєпов «Телекритиці», планшет повернули, «принесли зі словами, що знайшли його на землі. При цьому на планшеті виявилися стертими всі файли – це були особисті фото й відеозаписи. Вони не знали, що відео, яке я знімаю й передаю в прямий ефір через Ustream, зберігається на серверах Ustream. Відібрані в мене спортивні окуляри і старе посвідчення про акредитацію у Верховній Раді мені не повернули», – розповів Кутєпов.

Журналіст повідомив, що написав заяву в міліцію, її прийняли, але він думає, що «підстав для провадження за перешкоджання професійній діяльності журналіста немає, оскільки кореспондент «Громадського ТБ» не має формального статусу журналіста».
XS
SM
MD
LG