Доступність посилання

ТОП новини

Українська петиція до уряду Британії з вимогою санкцій


Вручення української петиції британському уряду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

Вручення української петиції британському уряду

Лондон – Представники української громади у Лондоні та британські парламентарі, які стурбовані кровопролиттям та іншими порушеннями прав людини в Україні, подали британському урядові петицію з вимогами санкцій проти причетних до цього.

Петицію у середу 29 січня принесли до резиденції британського прем’єр-міністра на Давнінґ стріт 10. Вручення петиції відбувалося на тлі української демонстрації поблизу.

Разом з українськими активістами петицію вручали депутати британського парламенту Джон Віттінґдейл, Стівен Паунд, Джим Довд та Джейсон МакКартні.

Активісти вимагають від британського уряду реагувати на проблеми, що постали в результаті політичної кризи в Україні, запобігати подальшому кровопролиттю і домогтися покарання причетних до убивств, тортур, побиттів, викрадень та інших порушень прав людини.

Зокрема у петиції міститься вимога про запровадження індивідуальних санкцій щодо представників влади та олігархів, які фінансують злочинний режим, заборонивши їм в’їзд до Сполученого Королівства, замороження активів та банківських рахунків осіб, а також компаній, пов’язаних із тими особами.

Український уряд закликають негайно звільнити усіх затриманих учасників протесту і надати компенсацію жертвам.

У петиції також проголошено заклик до міжнародної спільноти не допустити силового втручання в українські події з боку Росії.

Раніше і сам прем’єр-міністр Камерон і міністр закордонних справ Гейґ, а також представники парламенту однозначно наголошують, що українці, як громадяни будь-якої європейської держави мають право на протести і мають право вимагати політичних способів подолання кризи, таких як дострокові вибори тощо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG