Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція повинна нав’язувати владі Януковича свою гру (огляд преси)


Київ – Ситуація, в якій сьогодні опинилась Україна, справді дуже критична, констатує газета «День». Загроз – мільйони, а вихід без втрат (людських, ресурсних, репутаційних) – лише один. Хто знає, де він і як туди дійти, а головне – готовий повести? На думку редактора «Дня», сьогодні потрібен той лідер, якого доведеться просити. Бо йому доведеться взяти на себе зобов’язання вичистити те, що загнивало в країні останніх 20 років. Для нового уряду таких «лідерів» потрібно два десятки... Опозиція самоусувається від вирішення цього питання, посилаючись на «злочинність влади» і небажання змінюватися... Позиція щонайменше безвідповідальна, переконує газета. Адже нині, на думку експерта видання, не ті часи, щоб «грати безпечно» в очікуванні виборів. Потрібно ставити і домагатись виконання своїх умов (наприклад, призначення своїх міністрів, насамперед силових, підписання Асоціації з ЄС тощо). Потрібно брати на себе відповідальність і нав’язувати свою гру. Робити це й у владі, а не лише поза нею. Пресувати по всьому полю. Інакше це й далі робитимуть захарченки і табачники.

Навіть фінансова підтримка Росії та значна знижка на природний газ не допомогли Україні розрахуватися за паливо, стверджує «Комерсант Україна». Київ просить нових відстрочок платежів, посилаючись на політичну нестабільність і борги власних споживачів. У Москві вирішили заморозити рішення цього питання, а також надання кредитів із обіцяних Києву 15 мільярдів американських доларів до формування нового уряду. Це, як наголошує видання, перетворює ситуацію в замкнуте коло, так як саме за допомогою цієї позики Україна збиралася розплатитися за російський газ. Заголовок публікації – «У паливо додали політику».

Українській владі, яка ще якихось три місяці тому мала величезний кредит довіри Заходу, тепер не довіряють уже й за межами держави, констатує «Україна молода». Хоча європейські політики й чиновники схвально оцінили скасування «законів про диктатуру», проте вони добре усвідомлюють, що це – навіть не крок, а лише півкроку в бік розв’язання ситуації. Адже поки тривають складні переговори між лідерами опозиції й представниками влади, в Україні й надалі зникають люди, ухвалюють абсурдні судові рішення, а міліція захищає найнятих можновладцями бандитів. Про це наголошується в матеріалі «Прокинулися і попереджають».

Страхові компанії зобов'язані виплачувати автовласникам компенсації за їх розбиті в центрі Києва автомобілі. Оскільки події в епіцентрі силового конфлікту не є форс-мажором. Про це стверджують експерти газети «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG