Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає відставки Януковича – Тягнибок


Опозиція не відступає від вимоги Майдану про відставку президента Віктора Януковича. Про це після виступу на Майдані в середу пізно ввечері сказав журналістам лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок.

Він сказав Радіо Свобода, що опозиція висуває цю вимогу на переговорах.

«Звичайно, так було і так залишається. Однозначно. Ми ні кроку не відходимо від тих умов. Повне перезавантаження влади. Вибори одночасно президента, парламенту, новий уряд», – сказав Тягнибок.

Водночас сам процес переговорів зараз зупинився, відзначив лідер ВО «Свобода».

«Як можна зараз говорити про якісь перемови? Вони (влада – ред.) йдуть за своїм сценарієм. Вони не зважають на народ, не зважають на представників людей у парламенті. Які можуть бути перемови?» – сказав Тягнибок.

За його словами, положення ухваленого Верховною Радою «закону про амністію» зараз невідомі.

«Ми не бачили остаточної редакції – вони зараз можуть там написати що завгодно. Вони зараз можуть змахлювати», – сказав Олег Тягнибок.

У четвер Верховна Рада завершила позачергову сесію. Останнім рішенням парламент без обговорення ухвалив законопроект «про амністію» учасників останніх протистоянь в Україні авторства регіонала Юрія Мірошниченка.

Сам Мірошниченко повідомляв, що його законопроект передбачає, що так звану «амністію» щодо учасників протистоянь застосують тільки через 15 діб після того, як демонстранти звільнять усі зайняті ними адміністративні будівлі.

Опозиція заявляла, що вимагає звільнення від кримінальної відповідальності учасників протестів без будь-яких передумов.
XS
SM
MD
LG