Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Петербурга перевіряє телеканал «Дождь»


Прокуратура російського Санкт-Петербурга здійснює перевірку телеканалу «Дождь» через проведене опитування – чи варто було залишити блокадний Ленінград і тим самим «зберегти сотні тисяч життів».

«Прокуратура Санкт-Петербурга здійснює перевірку про можливі порушення», – повідомили в прес-службі прокуратури.

Прокуратура має намір з’ясувати, «чи перейшов телеканал всі межі допустимого перед пам’ятною датою остаточного прориву блокади».

У прокуратурі нагадують, що телеканал «Дождь» провів опитування на тему блокади Ленінграда. В ефірі від 26 січня телеканал запитав у телеглядачів, чи варто було залишити блокадний Ленінград і тим самим «зберегти сотні тисяч життів».

«Ветерани, які пережили роки блокади Ленінграда, обурені скандальним опитуванням телеканалу «Дождь». Все це сталося напередодні 70-річчя повного звільнення Ленінграда від фашистської блокади. Це блюзнірство – поставити таке запитання в країні, яка зазнала найбільших жертв, щоб перемогти фашизм і звільнити світ від фашизму», – йдеться в повідомленні.

Наразі низка кабельних мереж Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга, Уфи, Пермі, Ярославля, Самари, Нижнього Новгорода і Волгограда припинили транслювати «Дождь».

Спілка журналістів Росії назвала припинення мовлення «Дождя» у кабельних мережах неприпустимим. Члени Московської Хартії журналістів висловили «крайнє занепокоєння» ситуацією. У заяві Хартії мовиться, що не існує тем, які не можна обговорювати публічно.
XS
SM
MD
LG