Доступність посилання

ТОП новини

«Закон про амністію» ситуацію не врегулює – Рибак


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Ухвалений Верховною Радою закон про амністію не врегулює ситуацію в країні повністю, однак дозволить учасникам акцій протесту, які побоювалися адміністративної та кримінальної відповідальності, розійтися додому. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Я не думаю, що цей закон врегулює ситуацію на 100%» , – сказав спікер.

Водночас Рибак каже, що він спілкувався з представниками Майдану, які стверджують, що частина активістів побоюється залишати Майдан і йти додому, оскільки бояться, що їх почнуть притягати до адміністративної та кримінальної відповідальності.

«Цим законом це питання знімається. І той, хто цього боявся, він піде додому, він повернеться, це його право», – сказав Рибак.

Водночас спікер додав: «Головне – людей відпускатимуть. Але не може так бути, що звільнити людей, а приміщення, що зайняті незаконно не звільнятимуть. Такого не може бути».

Вчора пізно увечері Верховна Рада голосами 232 народних депутатів, переважно з фракцій Партії регіонів і КПУ, ухвалила за основу і одразу в цілому законопроект «про амністію» учасників останніх протистоянь в Україні. автор закону регіонал Юрій Мірошниченко повідомляв, що його документ передбачає, що учасників протистоянь звільнять від кримінальної відповідальності тільки через 15 дій після того, як демонстранти звільнять усі зайняті ними адміністративні будівлі. Закон ухвалили після того, як до парламенту на нараду зі своєю фракцією прибув президент Віктор Янукович.

В опозиції розкритикували ухвалений закон і заявили, що він «не понизить градус у суспільстві».
XS
SM
MD
LG