Доступність посилання

ТОП новини

У Криму через негоду виник транспортний колапс й оголосили надзвичайну ситуацію


У Криму оголосили режим надзвичайної ситуації місцевого значення. Таке доручення уряду сьогодні дав голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов, повідомила урядова прес-служба автономії.

Напередодні через негоду режим надзвичайної ситуації місцевого значення оголосили в Сакському районі Криму.

За урядовим повідомленням, в результаті сильних хуртовин транспортне сполучення всередині Криму та з іншими регіонами України значно обмежене.

Зокрема, у зв'язку із сильним вітром й обмерзанням злітно-посадкової смуги закритий міжнародний аеропорт «Сімферополь», майже всі рейси на сьогодні скасовані або відкладені на значний термін. У Республіканському комітеті з транспорту і зв’язку АРК повідомили, що в аеропорту не можуть обробити злітну смугу відповідною спецречовиною проти обмерзання, бо її зносить сильний бічний вітер.

Також через ожеледь і сильний вітер тимчасово зупинено автобусне сполучення Сімферополя з населеними пунктами півночі і південного сходу півострова, обмежене сполучення з південним узбережжям Криму і Севастополем. Зараз для руху транспорту закрито ділянку дороги Н-05 Красноперекопськ – Сімферополь, об’їзд організовано через Джанкой.

Станом на сьогодні в Криму без електропостачання залишається 206 населених пунктів в 11 з 14 районів.

Напередодні в Криму оголосили штормове попередження. Сьогодні на півострові зберігаються складні погодні умови – пориви вітру до 25 метрів за секунду, температура повітря знизилася до мінус 16, значні осади, налипання мокрого снігу. За прогнозами, така погода в Криму протримається до кінця тижня.
XS
SM
MD
LG