Доступність посилання

ТОП новини

Янукович попереджав депутатів про розпуск Ради – Рибак


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович попереджав, що розгляне можливість розпуску парламенту, якщо депутати не ухвалять рішення щодо звільнення учасників акцій протесту і будівель органів місцевої влади, підтверджує голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Президент сказав: якщо не буде розуміння парламентарів, не вирішуватимуться питання, які повинна вирішувати влада: парламент, місцеві органи, – він змушений буде розглянути питання про розпуск парламенту», – сказав спікер.

На запитання про те, чи існує загроза розпуску парламенту після ухвалення «закону про амністію» затриманих учасників акції протесту, Рибак не зміг відповісти однозначно.

«Ну, знаєте, є ще багато питань... і є ще багато проблем», – сказав він.

Разом із тим спікер заявив, що влада й опозиція поступово вирішують проблемні питання, і висловив упевненість у тому, що за столом переговорів кризу можна вирішити.

Вчора ввечері президент Янукович прибув у Верховну Раду для проведення засідання фракції Партії регіонів. Після цього парламент голосами переважно провладних фракцій ухвалив «закон про амністію» учасників акції протесту за умови звільнення протестувальниками захоплених будівель.

В опозиції розкритикували цей закон, заявивши, що спосіб його ухвалення був нелегітимним. Депутати не були ознайомлені з текстом документа.
XS
SM
MD
LG