Доступність посилання

ТОП новини

Угода про асоціацію з Україною залишається на столі – Баррозу


Жозе Мануель Баррозу
Жозе Мануель Баррозу
Пропозиція Європейського союзу Україні про підписання угоди про асоціацію і поглиблену зону вільної торгівлі залишається на столі. Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу на спільній прес-конференції з польським прем’єром Дональдом Туском.

«Але це не найнагальніша проблема зараз. Найгарячішим питанням, яким я дуже переймаюся, є зупинка насильства в Україні і пошук політичного вирішення», – додав Баррозу.

Президент Європейської комісії закликав зупинити насильство і залякування в Україні, а також висловив сподівання, що закон про скасування пакету «антипротестних законів» від 16 січня набуде чинності.

«Ми маємо продовжувати зусилля щодо деескалації напруги в Україні. Насильство і залякування мають бути зупинені», – сказав Баррозу.

За його словами, Євросоюз докладе всіх зусиль до стимулювання і посередництва у діалозі між владою, опозицією та громадянським суспільством в Україні.

«ЄС має залишатися відданим залученню до розв’язання кризи в Україні. Ми залишаємося залученими, допомагаючи нашим українським партнерам шукати шляхи виходу з політичної кризи», – заявив Баррозу.

Він також заявив, що Європейський союз не змагається з Росією за Україну. «Ми не змагаємося ні з ким. Ми хочемо, щоб українські люди вільно вирішували про своє власне майбутнє. Ми повністю поважаємо суверенність України як незалежної країни. Насильство має припинитися, нормальне функціонування інституцій має бути поновлене», – наголошує президент Єврокомісії.
XS
SM
MD
LG