Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція: «закон про амністію» ухвалили завдяки шантажу і фальсифікаціям


Так званий «закон про амністію» учасників акцій протесту в Україні ухвалили за допомогою примусу, тиску і фальсифікацій, заявляють лідери трьох опозиційних сил.

Заяву Арсенія Яценюка, Віталія Кличка й Олега Тягнибока, в якій ухвалений вчора закон називають «законом про заручників», оприлюднили на сайті «Батьківщини».

«29 січня Партія регіонів під орудою Віктора Януковича знову вдалася до прямого шантажу, відвертого шулерства та фальсифікацій при ухваленні законопроектів у Верховній Раді України. Практично за тим же сценарієм, що й під час скандального голосування 16 січня, за допомогою примусу, тиску, фальсифікацій та шулерства регіоналами, комуністами і деякими позафракційними депутатами було ухвалено так званий закон про амністію №4021-3, а вірніше «закон про заручників», – йдеться в заяві.

В опозиції заявляють, що під час голосування цього закону були зафіксовані масові випадки кнопкодавства, тобто голосування чужими картками, що порушує вимоги Конституції України про необхідність особистого голосування народних депутатів.

«Персональну відповідальність за порушення конституційних норм несе Віктор Янукович, який вчора особисто прибув до парламенту та шляхом шантажу і залякування примусив свою фракцію, яка балансує на межі розколу, повернутися до сесійної зали і протягнути ухвалення закону «про заручників», незважаючи на нестачу в них голосів для цього», – йдеться в заяві.

«Сьогодні всі маски скинуті і для всіх вже зрозуміло, що більшість у Верховній Раді, замість мирного врегулювання кризи і відновлення парламентаризму, продовжує нагнітання протистояння та практику фальсифікації законів», – кажуть лідери опозиції.

Вчора ввечері президент Янукович прибув у Верховну Раду для проведення засідання фракції Партії регіонів. Після цього парламент голосами провладних фракцій і деяких позафракційних депутатів ухвалила «закон про амністію» учасників акції протесту за умови звільнення протестувальниками захоплених будівель.
XS
SM
MD
LG