Доступність посилання

ТОП новини

Міліція порушила справу через викрадення Булатова


Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов, Київ, 30 січня 2014 року (фото з Facebook Ольга Кошеленко)
Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов, Київ, 30 січня 2014 року (фото з Facebook Ольга Кошеленко)
Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення активіста Автомайдану Дмитра Булатова.

Як повідомили в управлінні МВС України в Києві, кримінальне провадження відкрили за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини».

Як кажуть у міліції, про те, що Булатова знайшли і доправили до лікарні, їм вчора ввечері повідомив народний депутат України Петро Порошенко. Правоохоронці, які поїхали до лікарні, не змогли детально опитати потерпілого у зв’язку зі станом його здоров’я, кажуть у міліції.

Виконувач обов’язків начальника столичної міліції Валерій Мазан заявив, що зі слів друзів і знайомих Булатова стало відомо, що 22 січня на перехресті однієї із вулиць у Деснянському районі столиці невідомі завдали йому удар тупим предметом в голову і заштовхали в салон автомобіля, після чого повезли в невідомому напрямку, незаконно утримували, а вчора вивезли його до лісосмуги і залишили. Булатов дійшов до села Вишеньки Бориспільського району Київської області і звернувся до місцевого жителя, який повідомив друзям потерпілого про місце його перебування.

Булатова катували, аби дізнатися, хто фінансує Автомайдан – Поярков
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

«За попереднім діагнозом лікарів, у потерпілого виявлено численні гематоми тіла, різану рану вуха. Булатову в медичному закладі забезпечено охорону», – мовиться в повідомленні.

«Слід зауважити: замість того, щоб одразу викликати на місце події швидку допомогу та працівників міліції, що дало б змогу оперативно та об’єктивно з’ясувати всі обставини та місце утримання Дмитра Булатова, його друзі та журналісти брали у потерпілого коментарі, а після цього доставили до лікарні», – кажуть у міліції.

Також у міліції заявили, що оглядають автомобіль, яким Булатов керував до часу свого зникнення і який знайшли вчора на одній з автостоянок Дніпровського району Києва.

Про зникнення Булатова стало відомо 23 січня. Вчора ввечері його знайшли в селі Вишеньки Бориспільського району Київщини. Наразі Булатов перебуває у столичній клініці «Борис». За словами друзів Булатова, невідомі зловмисники тиждень мучили автомайданівця і не давали йому їжі. Зокрема, Сергій Поярков, друг Дмитра Булатова і один з лідерів Автомайдану, зауважив, що злочинці намагалися довідатися, хто фінансує Автомайдан.
XS
SM
MD
LG