Доступність посилання

ТОП новини

Харків: невідомі підпалили типографію, де друкували листівки Євромайдану


Минулої ночі невідомі кинули «коктейль Молотова» у вікна типографії, що друкувала матеріали для харківського Євромайдану. Про це Радіо Свобода розповів підприємець Ярослав Здоровий.

Чоловік повідомив, що в цей час перебував у приміщенні самої типографії, бо не встиг на останній автобус.

«Типографія розташовується на першому поверсі житлового будинку – це в історичній частині Харкова по вулиці Кравцова. О 2:30 я почув якийсь звук. Коли визирнув у вікно, то побачив двох чоловіків, що тікали звідси. Від запалювальної суміші зайнялося вікно. Після невдалої спроби загасити полум’я я викликав пожежних МНС», – каже господар типографії Ярослав Здоровий.

Підприємець пов’язує підпал типографії зі співпрацею з Євромайданом. Хоча він каже, що як бізнесмен не має застережень щодо виготовлення продукції для лівих чи правих партій.

(Відео користувача Youtube)

«Чому мене мають палити якісь нікчеми «тітушки»? Так, я поділяю погляди євроналаштованих українців, і їм не залякати мене. Я й надалі продовжу виготовляти листівки й іншу продукцію для активістів Євромайдану», – запевняє Ярослав Здоровий.

Тим часом головне управління МВС Харківської області інформує, що відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Також прес-служба міліції повідомляє, що працівники слідчо-оперативної групи вилучили речові докази – пластикову пляшку із залишками рідини, яка направлена на експертизу.

За два місяці тривання акцій Євромайдану в Харкові невідомі підпалювали машини та офіси євроактивістів.
XS
SM
MD
LG