Доступність посилання

ТОП новини

Human Rights Watch закликає світ тиснути на Україну через порушення прав людини


Побиті «Беркутом» під час затримання журналісти Радіо Свобода Ігор Ісхаков (л) і Дмитро Баркар, 20 січня 2014 року
Побиті «Беркутом» під час затримання журналісти Радіо Свобода Ігор Ісхаков (л) і Дмитро Баркар, 20 січня 2014 року
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає партнерів України у світі вимагати від української влади розслідувати серйозні порушення прав людини і покарати винних. Про це йдеться в повідомленні на сайті організації, оприлюдненому сьогодні.

Відповідно до нього, десятки українських журналістів і медиків отримали ушкодження й травми під час спроб міліції розігнати протестувальників у Києві з 19 до 22 січня.

Правозахисники заявляють, що зафіксували 13 випадків, під час яких правоохоронні органи були причетними до побиття журналістів і медиків, до стрілянини в них гумовими кулями, а також поранення за допомогою шумових гранат.

Крім того, у Human Rights Watch стверджують, що, відповідно до інформації українських неурядових організацій, вони зафіксували понад 60 таких випадків.

«Докази, які ми маємо, свідчать про те, що в багатьох випадках міліція навмисно вживала заходів щодо журналістів і медиків, які не брали участі в протестах», – мовиться в повідомленні.

Як кажуть в організації, можна припустити, що відбулося випадкове поранення одного журналіста або медика, але ж не може бути випадковим поранення десятків журналістів.

«Міліція зіштовхнулася з величезними проблемами під час протестів, але це не може бути виправданням для навмисного нападу на журналістів і лікарів або
невживання заходів для їхнього захисту», – заявила представниця організації в Києві Анна Нейстат.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG