Доступність посилання

ТОП новини

Янукович підписав «закон про амністію» і скасування «законів про диктатуру»


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович підписав ухвалений парламентом закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

Крім того, за повідомленням, Янукович підписав скасування кількох законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня. Президент також підписав чотири закони, які парламент 28 січня ухвалив на заміну дев’яти скасованим від 16 січня.

Верховна Рада пізно ввечері 29 січня голосами народних депутатів, переважно з фракцій Партії регіонів і КПУ, ухвалила «закон про амністію» учасників акції протесту за умови звільнення протестувальниками захоплених будівель. Закон ухвалили після того, як до парламенту на нараду зі своєю фракцією прибув президент Віктор Янукович. В опозиції розкритикували ухвалений закон і заявили, що він «не понизить градус у суспільстві».

28 січня парламент скасував 9 із 11 законів, ухвалених парламентом 16 січня і розкритикованих як недемократичні. Водночас депутати знову ухвалили чотири з цих законів. Зокрема, депутати знову ухвалили закони про звільнення від податку на додану вартість операцій ввезення на митну територію України природного газу, зміни до закону про безоплатну правову допомогу, зміни до Кримінального кодексу щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму і відповідальності за осквернення або руйнування пам’ятників борцям проти нацизму.
XS
SM
MD
LG